Canon EF 35mm f/1.4L love

Afgelopen week mocht ik foto’s maken tijdens Sonrise: een sportevenement georganiseerd door verschillende kerken in Haarlem en omstreken. Tijdens het fotograferen ontdekte ik weer wat een heerlijke lens de Canon 35mm f/1.4 toch is. Ik wist al langer dat het de perfecte lens is voor full-body portretten en groepsfoto’s, maar het is zonde om ‘m alleen daarvoor uit de tas te halen. Als ik twee lenzen moest kiezen voor een bruiloft/reportage, zou dat zeker de 35mm zijn gecombineerd met een goede 85mm prime. Het is heerlijk om vanuit een prime point-of-view te fotograferen, om nog maar te zwijgen over de kwaliteit en snelheid van (goede) primes. De 24-70 heeft het rustiger en rustiger en ik vraag me zelfs af of ik die nog zou kiezen als ik maar één objectief mee mocht nemen… Voelt toch een beetje als verraad hoor, ’t was m’n eerste buddy op full frame. Ik heb ‘m in z’n pouch gestopt, ik hoop dat dat het weer een beetje goedmaakt.

Hieronder een selectie van de foto’s, allemaal geschoten met de 35mm op f/1.4.

Freestyler Joshua tijdens Sonrise HaarlemEen wedstrijden in de pannakooi tijdens Sonrise HeemstedeFreestyler Joshua vertelt over zijn christelijk geloofDe jongste voetballer tijdens Sonrise 2011Één van de kinderen eet een hamburger op de afsluitende barbecueÉén van de kinderen poseert tijdens het schminkenKinderen staan te wachten voor de waterglijbaan op SonriseTwee kinderen spelen na een heftige regenbui bij een grote plasFreestyler Joshua geeft een clinic tijdens Sonrise 2011Freestyler Joshua deelt handtekeningen uit na zijn demonstratie op Sonrise