FAQ

Blauwgestreept?

Blauwgestreept heb ik verzonnen toen ik lang geleden op het idee kwam om een website te beginnen met wat foto’s erop. Voor een website heb je een domeinnaam nodig. Tiesvanveelen.nl had gekund, maar ik vond het wat te gewoontjes. Toen ik ter inspiratie wat foto’s van mezelf bekeek, viel het me op dat ik op veel foto’s een blauwgestreept shirt aan had. Voila, blauwgestreept.nl was geregistreerd. En omdat ooms, tantes en mensen die ik ooit eens heb gefotografeerd inmiddels niet meer vragen: “Hoe gaat het met Ties?” maar “Hoe staat het met blauwgestreept?”, heb ik het er maar bij gehouden.

Kom je in een blauwgestreept pak op onze bruiloft?

Ja! Sinds kort beschik ik over heuse bedrijfskleding. De naam van het pak was ‘Suit-Blue-stripe‘. Maar maak je geen zorgen, het is een bescheiden streepje: ik val niet te veel op.

Worden de foto’s blauwgestreept?

Nee, de foto’s krijgen niks blauwgestreepts mee. Zoals je hierboven kunt lezen is blauwgestreept alleen maar een naam.

Wat als je ziek bent?

Ondanks dat het nog nooit is voorgekomen dat ik door ziekte (of een andere reden) een bruiloft heb moeten afzeggen, is het een goede vraag. Voorop staat dat ik uiteraard mijn uiterste best zal doen om in mijn (uitgebreide) netwerk van collega fotografen een vervanger te zoeken. Ik zeg er dan altijd bij dat ik er wel vertrouwen in heb dat dit zelfs op het laatste moment nog zal lukken. Mochten jullie meer zekerheid willen, dan kan ik tegen een vergoeding een collega fotograaf back-up laten staan. Hij is dan op de dag zelf beschikbaar om in te vallen indien nodig.

Wat voor een camera heb je?

Ik fotografeer met een Canon EOS 5D mkII. Hierop gebruik ik verschillende lenzen. M’n lievelingslens is de Canon EF 35mm f/1.4L.

Wat als je camera stuk gaat?

Ik heb altijd back-up apparatuur bij me, dus dan pak ik een andere camera uit m’n tas!

Neem je ook andere opdrachten aan naast bruiloften?

Jazeker! Ik ben ook te boeken voor andere feesten en partijen, 360*180 panorama’s, recepties, discussies, presentaties, uitreikingen en congressen. Vraag me naar meer info en voorbeelden van deze tak van sport.